— donderdag 5 juni 2008, 08:55 | 0 reacties, praat mee

Foto’s verwijderd op last van RVD

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft afgelopen weekend de Amsterdamse zender AT5 opdracht gegeven twee foto’s en een video van de website te verwijderen omdat er leden van de koninklijke familie op stonden. AT5 heeft ingestemd. De RVD heeft eerder al met sommige roddelbladen afspraken gemaakt dat er geen beeldmateriaal van de Oranjes in de privésfeer in hun kolommen opduiken, maar aanwezigen vinden dat deze actie nergens op slaat. Zo ook Frank Buis, die namens AT5 het feest vastlegde met zijn camera, "prinses Margriet en Pieter-Christiaan poseerden zelfs voor mij." Ook Story-fotograaf Edwin Smulders meldt dat sommige leden van de koninklijke familie de tijd bij hem namen voor een goede foto. Overigens haalde geen van de foto's van het blad, alleen waar andere celebrities figureerden. Hoofdredacteur Matthieu Slee zegt dat de RVD een verzoek heeft gedaan om ook déze beelden niet af te drukken. "Dit is pure aantasting van de vrijheid van meningsuiting. De RVD probeert nu zelfs de vrienden van de familie onder die mediacode te scharen. Echt idioot. Hier moeten we iets aan doen." Meer bij De Pers

Bekijk meer van

RVD

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.