— maandag 16 september 2019, 09:45 | 0 reacties, praat mee

Fotograaf David van Dam wint PrinsjesFotoprijs 2019

© Novum / Dirk Hol

De beste politieke foto van 2019 is gemaakt door fotograaf David van Dam. Hij kreeg vrijdag in Den Haag de PrinsjesFotoprijs uitgereikt voor zijn foto van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet in diens fractiekamer tijdens een schorsing van de Algemene Politieke Beschouwingen. De politiek leider is met een sigaret en glas wijn in zijn hand te zien.

Juryvoorzitter Vincent Mentzel in zijn rapport: “De foto heeft door het moment van fotograferen en standpunt van de fotograaf veel symboliek die veel zegt over de tijd waarin wij leven en hoe we met elkaar omgaan. Een voor sommigen onder ons een controversieel parlementair moment, gemaakt door een fotograaf die de moeite heeft gedaan door te dringen in de krochten van ons parlement.”

Het is de vierde keer dat Van Dam de prijs wint. Aan de prijs is een geldbedrag van 2.500 euro verbonden. Meer bij PrinsjesFestival

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.