banner persveilig

— dinsdag 3 oktober 2017, 15:10 | 0 reacties, praat mee

Forse schadevergoeding voor afluisteren komiek Steve Coogan

Steve Coogan bij de opening van het Berlijn Film Festival, begin dit jaar. | Ian Langsdon / EPA

De Britse komiek Steve Coogan krijgt van de uitgever Trinity Mirror en moederbedrijf Mirror Group Newspapers (MGN) een officieel excuus en een schadevergoeding "van zes cijfers voor de komma" vanwege een reeks artikelen die is geproduceerd door Coogans telefoon af te luisteren.

Het afluisterschandaal sleept al jaren in Groot-Brittannië en nog lang niet alle eisen tot schadevergoeding zijn afgehandeld. Coogan diende zijn klacht in 2015 in.

De hoogte van de nu toegekende schadevergoeding (een exact bedrag is niet onthuld) werd mede bepaald door de mentale belasting die de onthullingen bij Coogan teweeg brachten.

Omdat hij in eerste instantie mensen in zijn omgeving van lekken verdacht, stonden vriendschapsrelaties onder druk. Toen uitkwam dat kranten in Groot-Brittannië al ruim tien jaar regelmatig inbraken op telefoons van acteurs, politici en andere Bekende Britten, maakte Coogan zich sterk voor strengere wetgeving.

Hij werd voor sommige kranten daardoor een doelwit - mede gevoed met informatie uit zijn gekraakte voicemailbox. MGN gaat nu door het stof: ze erkennen op illegale wijze Coogan tot doelwit te hebben gemaakt en die activiteiten jarenlang te hebben verborgen. Meer bij BBC

Bekijk meer van

Trinity Mirror Steve Coogan

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.