NVJ compleet lid

— woensdag 26 oktober 2022, 12:57 | 1 reactie, praat mee

Forse reorganisatie gaande bij Quest; aanzienlijk deel van redactie boventallig verklaard

Forse reorganisatie gaande bij Quest; aanzienlijk deel van redactie boventallig verklaard
© ANP / Hollandse Hoogte / Harold Versteeg

UPDATE Uitgeverij Hearst Netherlands voert een stevige reorganisatie door bij het tijdschrift Quest. Daarbij wordt een deel van de medewerkers boventallig verklaard. Zij krijgen in de loop van woensdag te horen wat de reorganisatie precies voor hen betekent. Laatste wijziging: 27 oktober 2022, 11:23

Dat melden diverse bronnen aan Villamedia. Hoeveel Quest-medewerkers er precies hun baan verliezen is op het moment van schrijven nog onduidelijk. Maar het gaat in ieder geval om een aanzienlijk deel van de redactie, de beeldredactie en de eindredactie. Volgens bronnen betreft het twaalf van de in totaal negentien medewerkers. Ze worden woensdag middels individuele gesprekken ingelicht. Die gesprekken vinden plaats per videoverbinding, vanwege een verbouwing in het Hearst-gebouw.

Hearst Netherlands trekt daarnaast de stekker uit een aantal speciale uitgaven van Quest. Het gaat daarbij om de titels Quest Historie en Quest Psychologie. Quest Junior, een magazine dat zich richt op kinderen, blijft volgens interne bronnen gespaard.

De reorganisatie wordt deels ingegeven doordat Hearst Netherlands een stap naar online wil maken. De uitgeverij plaatste onlangs vacatures waarin werd gezocht naar freelance digital editors. Quest zag vorige maand nog een nieuwe hoofdredacteur aantreden. Content director Lyn Kuyper vervult die functie sinds september op interimbasis.

Hearst Netherlands laat bij monde van CEO Marscha Krouwel weten dat er inderdaad sprake is van een reorganisatie. De hele dag vinden er gesprekken plaats met medewerkers van Quest. Deze zijn naar verwachting aan het begin van de avond grotendeels afgerond. Krouwel: ‘Uit respect voor de medewerkers die hierdoor geraakt zijn, kunnen we voor die tijd geen verdere informatie verstrekken.’

Bekijk meer van

Quest Hearst Netherlands

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Jolmer de Jong, 26 oktober 2022, 23:35

Sterkte voor de betrokkenen!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.