word studentlid

— vrijdag 17 oktober 2014, 15:37 | 0 reacties, praat mee

#FollowFriday: play that music

#FollowFriday: play that music

Wie op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws, houdt Twitter in de gaten. Met enige regelmaat vertelt Villamedia op vrijdag wie je moet volgen binnen een bepaald onderwerp of genre. Deze week focussen we ons op muziekjournalisten, uiteraard in het kader van het Amsterdam Dance Event dat deze week plaatsvindt. Laatste wijziging: 24 oktober 2014, 17:39

Arne van Terphoven – Iemand die aan de wieg stond van een boek over 25 jaar dancemuziek in Nederland mag op deze lijst niet ontbreken. Van Terphoven won vorig jaar (samen met mede-samenstellers Gert van Veen, Britta Moller en Alex Slagter) de Pop Media Prijs voor het indrukwekkende boek Mary Go Wild, maar ook zijn andere popjournalistieke werk mag er wezen. Zou wel wat vaker mogen twitteren.

Atze de Vrieze – Mag met recht een van de bekendste gezichten van VPRO’s 3voor12 genoemd worden. Schrijft over alles wat met muziek te maken heeft en twittert dit weekend live vanaf het Amsterdam Dance Event.

Guuz Hoogaerts – Voormalig Revu-verslaggever die na de zoveelste bezuiniging van enkele jaren geleden voor zichzelf is begonnen. Schrijft onder andere over de wederopstanding van vinyl in Esquire en over guily pleasures in de VARA Gids. Weet alles over Franse zuchtmeisjes en hun muziek.

Harm Groustra – Recensent voor OOR, maar daarnaast ook als schrijvend journalist verbonden aan talloze andere media, waaronder Nieuwe Revu en NU.nl.

Jasper van Vugt – Freelancer die naar eigen zeggen werkt op het grensvlak van muziek, journalistiek, cultuur, educatie en talentontwikkeling. In de praktijk gaat het gros van zijn tweets over popmuziek. Schrijft daarnaast voor OOR, Jazzism en Sena.

Leo Blokhuis – Is vooral bekend als presentator van programma’s als Twee meter sessies, For the record en de Top 2000, maar houdt er ook een fijn pennetje op na. Dat bewijst zijn bestseller Grijsgedraaid maar al te goed.

Norbert Pek – Muziekminnende dromer die ook nog eens lekker scherp schrijft. Doet dat onder andere voor de VARA Gids, NRC Next, 3voor12 en CJP Magazine. Twittert niet exclusief over muziek, maar dat mag de pret niet drukken.

Pierre Oitmann – Coördineert de muziekpagina voor NU.nl en lijkt mede daardoor altijd en alleen maar bezig te zijn met muziek. En met het schrijven daarover. Twittert veel, niet alleen over eigen werk, maar ook over dat van collega’s.

Saul van Stapele – Zeg je hiphop, dan zeg je Van Stapele. Deze Haagse freelancer (onder andere voor Nieuwe Revu, OOR en NRC) zit als geen ander ‘in de scene. Dat geldt niet alleen op het gebied van hiphop, maar voor de gehele jongerencultuur. Won in 2012 nog de Pop Media Prijs.

Ontbreken er namen? Voeg ze dan toe in de comments

Vorige edities
10 oktober: over het zelfstandig ondernemerschap
3 oktober: weet van wetenschap
26 september: techies
19 september: live vanuit de rechtbank
12 september: over IS en jihadisten
5 september: datajournalisten
29 augustus: over politiek Den Haag
22 augustus: in en over de Oekraïne

Bekijk meer van

#FollowFriday

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.