word studentlid

— vrijdag 10 oktober 2014, 16:11 | 0 reacties, praat mee

#FollowFriday: zelfstandig ondernemen

#FollowFriday: zelfstandig ondernemen

Wie op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws, houdt Twitter in de gaten. Met enige regelmaat vertelt Villamedia op vrijdag wie je moet volgen binnen een bepaald onderwerp of genre. Deze week zoomen we in op de journalisten die schrijven (en tweeten) over het zelfstandig ondernemerschap, al dan niet in relatie tot hun eigen journalistieke praktijk. Laatste wijziging: 10 oktober 2014, 18:09

Eppo König - Redacteur bij NRC Handelsblad, waar hij onder andere schrijft over de arbeidsmarkt en de rol van zzp’ers daarbinnen. Publiceerde onlangs bijvoorbeeld een interessant stuk over werknemers in de flexibele schil en hun rol op de arbeidsmarkt (betaalde link), dat verplichte kost zou moeten zijn voor alle freelancers.

Erica Verdegaal - Econoom en publicist die zich in haar stukjes (onder andere voor Radar en NRC) op alle aspecten van personal finance richt. Ruimt daarbij ook zo nu en dan plek in voor zzp’ers, al is het net wat minder dan bij veel anderen in dit lijstje.

Hans Pieters - Financieel journalist voor Metro en De Zaak. Tweets gaan over van alles, maar zijn berichten over zzp’ers verwijzen vaak naar artikelen die soms informerend en dan weer praktisch van aard zijn.

Martine de Vente - Freelance financieel journalist voor onder andere Het Parool en De Telegraaf, die vanuit haar rol als bestuurslid van de FreeLancers Associatie met enige regelmaat twittert over het zzp’erschap in combinatie met de journalistiek. Bracht in augustus mooi in beeld wat freelancers nou precies aan Blendle verdienen.

Miranda Apeldoorn - Houdt zich naar eigen woorden bezig met het ‘zzp’ers tips geven over zaken als focus en marketing’. Hoewel dat misschien een beetje klinkt als een holle kreet zijn haar tweets dat geenszins. Tweets bevatten vaak links naar handige praktische verhalen.

Nanda Troost - Sociaal-economisch verslaggever voor de Volkskrant. Schrijft in die hoedanigheid over allerlei zaken die met werk en economie te maken hebben, maar richt zich ook erg op zzp’ers. Tweet niet zo heel vaak, wat het nog lage aantal volgers verklaart. 

Pierre Spaninks - Geen journalist die zich de laatste tijd meer in het publiceren over het zzp’erschap heeft vastgebeten dan Spaninks. Schrijft onder andere voor Sprout en TPO Magazine en schuift zo nu en dan aan in BNR Zakendoen met…. Wil je slechts één journalist uit deze lijst volgen, laat het dan Spaninks zijn.

Ontbreken er namen? Voeg ze dan toe in de comments

Vorige edities
3 oktober: weet van wetenschap
26 september: techies
19 september: live vanuit de rechtbank
12 september: over IS en jihadisten
5 september: datajournalisten
29 augustus: over politiek Den Haag
22 augustus: in en over de Oekraïne

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.