mgm nvj maart

— vrijdag 26 september 2014, 14:46 | 2 reacties, praat mee

#FollowFriday: Techies

#FollowFriday: Techies

Wie op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws, houdt Twitter in de gaten. Met enige regelmaat vertelt Villamedia op vrijdag wie je moet volgen binnen een bepaald onderwerp of genre. Deze week, naar aanleiding van de deze week verschenen iPhone 6 en Apple Watch: journalisten die alles weten over de laatste tech en gadgets. Laatste wijziging: 29 september 2014, 15:53

Alexander Klöpping - Zelfverklaard ‘technoviking’, vooral bekend als tech-man voor De Wereld Draait Door. Daar treedt hij standaard op als ‘het neefje’ dat ‘ome Matthijs’ even leert wat er nieuw is op techvlak.

Charles Arthur – Schrijft als verslaggever voor The Guardian over álles dat ook maar iets met tech te maken heeft. Is er vaak als een van de eerste bij.

Colin van Hoek – Werkt als chef tech bij NU.nl en trad tot eind vorig jaar met enige regelmaat op als digital lifestyledeskundige bij RTL Boulevard. Schrijft en tweet vooral over de grotere en bekendere tech-merken.

Daniël Verlaan – Freelance techjournalist voor titels als Bright en NU.nl. Is tevens hoofdredacteur van AndroidPlanet en liep eens drie maanden lang met een Google Glass op zijn hoofd om reacties te peilen.

David Pogue – Frontrunner op het gebied van technologisch nieuws, getuige ook zijn overweldigende 1,52 miljoen (!) volgers. Zoekt ook vaak de lichtheid op, wat vooral in zijn videoreviews voor Yahoo Tech (zoals deze iPhone 6 Plus-recensie) lekker uit de verf komt.

Ingrid Lunden – Verslaggever voor TechCrunch, het grootste techblog ter wereld. Richt zich op tech in de breedste zin van het woord, van 3D-printers tot overnames.

Nick Bilton – Columnist en tech-journalist voor de New York Times. Schrijft daarnaast ook boeken over aan tech gerelateerde onderwerpen, waaronder de bestseller De Twitter-story en het sublieme I live in the future and here’s how it works.

Nilay Patel – Hoofdredacteur van The Verge, dat sinds zijn oprichting in 2011 razendsnel een van de meest toonaangevende online tech-media is geworden. Twittert veel, waardoor het soms wat lastig is om het bos door de bomen te zien.

René SchoemakerWebwereld-journalist die het vooral moet hebben van het retweeten van berichten van anderen. Vormt daarmee een gateway naar het belangrijkste technieuws. Liet onlangs een betaalchip in zijn arm zetten voor zijn werk.

Seth Weintraub – Uitgever van Apple-blog 9to5Mac. Tweet vrijwel exclusief over nieuwe gadgets. Laat geen kans onbenut om lekker kritisch te zijn. Iets wat er bij veel techies nog wel eens aan schort.

Stefan Constantinescu – Voormalig Engadget-journalist die het net even anders doet. Verzamelt de belangrijkste tech-verhalen van de dag en deelt die met zijn volgers. Alles over bits en bytes.

Tonie van Ringelestijn – Was in 1999 een van de eerste bloggers van Nederland en is daar eigenlijk nooit echt mee opgehouden. Tweet over tech en media en schrijft onder andere voor Webwereld en Bright.

Vivianne Bendermacher – Chef digitaal bij Viva, maar is vooral het volgen waard dankzij haar ‘bijrol’ als Techionista voor haar gelijknamige website. Richt zich in die hoedanigheid vooral op de nieuwste gadgets en wearables.

Ontbreken er namen? Voeg ze dan toe in de comments

Vorige edities
19 september: live vanuit de rechtbank
12 september: over IS en jihadisten
5 september: datajournalisten
29 augustus: over politiek Den Haag
22 augustus: in en over de Oekraïne

Bekijk meer van

#FollowFriday

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

AlexanderPleijter, 26 september 2014, 15:11

Ik mis de journo’s van Tweakers, zoals
@arnoudwokke
@Schellevis
@woutf

laurensl, 28 september 2014, 01:21

ik mis er wel meer.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.