foj 2019

— vrijdag 28 november 2014, 14:59 | 0 reacties, praat mee

#FollowFriday: over de media

Wie op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws, houdt Twitter in de gaten. Met enige regelmaat vertelt Villamedia op vrijdag wie je moet volgen binnen een bepaald onderwerp of genre. Deze week kijken we naar journalisten die over de media schrijven (en die niet al redacteur zijn bij Villamedia).

Alexander Pleijter – Lector journalistiek & innovatie bij Fontys Hogeschool en hoofdredacteur bij De Nieuwe Reporter. Journalistiek wat de klok slaat dus. Dat geldt ook voor zijn berichten op Twitter, die vrijwel exclusief gaan over aan de journalistiek gerelateerde zaken.

Arno van ‘t Hoog – Is van oorsprong wetenschapsjournalist, maar schrijft ook over de media. Focust zich daarbij op ontwikkelingen in de journalistiek. Doet dat voornamelijk op De Nieuwe Reporter en op Twitter.

Bart Brouwers – Voormalig hoofdredacteur van Dichtbij.nl en schrijver van het boek Na de deadline. Werkt nu als hoofd business development bij TMG, maar twittert nog steeds met regelmaat over de media.

Bernice Breure – Werkt als mediaverslaggever bij De Telegraaf en richt zich daar voornamelijk op de televisie. Verhalen (en tweets) gaan vaker wel dan niet over de lichtere, meer entertainmentachtige kant van de media.

Gudo Tienhooven – Verslaggever Media bij het Algemeen Dagblad. Schrijft in die rol net zo snel een stuk over voetbalrechten bij de publieke omroep als de nieuwe jury van het SBS-programma Masterchef. Twittert vrijwel exclusief over mediazaken.

Haro Kraak – Redacteur media bij de Volkskrant. Schrijft over media in de breedste zin van het woord, maar twittert ook over andere zaken.

Jean-Pierre Geelen – ‘Beroepskijker’. Werkt als televisierecensent voor de Volkskrant. Weet derhalve (bijna) alles over de televisiewereld en twittert daarover.

Marcel Frost – Mediaverslaggever bij De Telegraaf en in die hoedanigheid altijd bezig met de media. Focust zich op hard medianieuws, maar bericht ook over de wat zachtere onderwerpen. Biedt zo een lekker compleet beeld.

Piet Bakker – Werkt als lector massamedia & digitalisering bij de Faculteit Communicatie en Journalistiek van de Hogeschool Utrecht. Doet daarnaast op eigen titel interessante dingen met cijfers.

Pieter Rebel – Is als webredacteur verantwoordelijk voor de communicatie van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. In de praktijk betekent dat dat hij de leiding heeft over de bijbehorende website Persinnovatie.nl, waar hij ook zelf met grote regelmaat schrijft over journalistieke aangelegenheden. Deelt die ook op Twitter, zij het erg sporadisch.

Theo Dersjant – Docent aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Heeft een voorliefde voor journalistieke missers (en het twitteren daarover). Twittert zelf over de journalistiek en woonplaats Culemborg, maar retweet ook veel aan de arbeidsmarkt gerelateerde zaken.

Willem Pekelder – Schrijft tv-columns voor Trouw. Gaat meerdere keren per week in op de dingen die hem opvallen aan de populairste tv-programma’s van de dag.

Ontbreken er namen? Voeg ze dan toe in de comments

Vorige edities
21 november: ruimte en ruimtevaart
14 november: focus op film
7 november: de gezondheidszorg
31 oktober: in en over Afrika
24 oktober: Dutch design
17 oktober: play that music
10 oktober: over het zelfstandig ondernemerschap
3 oktober: weet van wetenschap
26 september: techies
19 september: live vanuit de rechtbank
12 september: over IS en jihadisten
5 september: datajournalisten
29 augustus: over politiek Den Haag
22 augustus: in en over de Oekraïne

Bekijk meer van

#FollowFriday

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur, 020-30 39 751

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur, 020-30 39 752

Linda Nab
Redacteur, 020-30 39 758

Lars Pasveer
Redacteur, 020-30 39 755

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur, 020-30 39 757

Anneke de Bruin
Vormgever, 020-30 39 753

Marc Willemsen
Webontwikkelaar, 020-30 39 754

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.