word studentlid

— vrijdag 5 december 2014, 15:02 | 0 reacties, praat mee

#FollowFriday: blije bladenmakers

#FollowFriday: blije bladenmakers

Wie op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws, houdt Twitter in de gaten. Met enige regelmaat vertelt Villamedia op vrijdag wie je moet volgen binnen een bepaald onderwerp of genre. Nu de uitreiking van de Mercurs nog maar een paar dagen van ons verwijderd is, focussen we ons op niet te missen bladenmakers. Laatste wijziging: 5 december 2014, 16:11

Ebru Umar – Kocht begin dit jaar de rechten op de voormalige Sanoma-titel Fab en lanceerde de eerste editie van het ‘Fab 2.0’ afgelopen september. Is daar (met recht) aardig trots op. Twittert over van alles, maar geeft ook haar blad de nodige aandacht.

Eveline Helmink – Adjunct-hoofdredacteur bij Happinez. Twittert niet alleen over haar blad, maar weet in haar tweets wel keer op keer ‘het Happinez-gevoel’ door te laten schemeren.

Jonna ter Veer – Bladenmaker bij Marie Claire, waar ze onder andere een eigen blog bijhoudt over haar belevenissen. Promoot die blogs via haar twitteraccount.

Maureen Belderink – Twittert enthousiast over haar werk bij Libelle en alles wat daarbij komt kijken. Geeft daarmee een leuke inkijkje in de redactie.

May-Britt Mobach – Voormalig hoofdredacteur van Marie Claire, die vorig jaar haar eigen webmedium Amayzine uit de grond stampte. Wist daarmee een Mercur-nominatie (categorie: Lancering van het Jaar) in de wacht te slepen.

Robert van de Griend – Werkt als adjunct bij Vrij Nederland. Twittert over aan Vrij Nederland gelieerde onderwerpen (zoals recentelijk de zwartepietendiscussie en de integriteit van politici). Geeft daarbij pittig commentaar, ook op de media.

Thomas Hendriks – Hoofdredacteur bij Quest. Trakteert zijn 2251 volgers iedere dag weer op Quest-gerelateerde berichten, van links naar leuke wetenschappelijke quizjes tot geinige filmpjes. Is zelf genomineerd voor de Mercur Hoofdredacteur van het Jaar, maar ook zijn blad heeft meerdere nominaties op zijn naam staan.

Tim Baks – Rent hard. Niet alleen fysiek, maar ook als hoofd online bij Runner’s World. Twittert over alles wat maar met hardlopen van doen heeft.

Vivianne BendermacherHead of content bij Viva en zit derhalve helemaal in haar merk. Dat valt te merken op Twitter. Bendermacher bestookt volgers met nieuwtjes van de redactie en is daarmee verlengstuk van haar blad.

Ontbreken er namen? Voeg ze dan toe in de comments

Vorige edities
28 november: over de media
21 november: ruimte en ruimtevaart
14 november: focus op film
7 november: de gezondheidszorg
31 oktober: in en over Afrika
24 oktober: Dutch design
17 oktober: play that music
10 oktober: over het zelfstandig ondernemerschap
3 oktober: weet van wetenschap
26 september: techies
19 september: live vanuit de rechtbank
12 september: over IS en jihadisten
5 september: datajournalisten
29 augustus: over politiek Den Haag
22 augustus: in en over de Oekraïne

Bekijk meer van

#FollowFriday

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.