word studentlid

— vrijdag 14 november 2014, 15:31 | 0 reacties, praat mee

#FollowFriday: focus op film

#FollowFriday: focus op film

Wie op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws, houdt Twitter in de gaten. Met enige regelmaat vertelt Villamedia op vrijdag wie je moet volgen binnen een bepaald onderwerp of genre. Deze week focussen we ons op journalistieke filmfanaten. Natuurlijk naar aanleiding van de aankomende zeventwintigste editie van het IDFA, die plaatsvindt van 19 tot 30 november.

Ab Zagt – Zie je in het Algemeen Dagblad een artikel dat iets met films te maken heeft, dan is de kans groot dat het uit de pen van Zagt komt. Zit al bijna 40 jaar in het vak en heeft in die tijd een immense staat van dienst opgebouwd. Schreef tevens een boek over actrice Carice van Houten.

André Nientied – Werkte 21 jaar lang als filmkenner bij Nieuwe Revu, totdat hij eerder dit jaar samen met de rest van de redactie opstapte. Bleef echter wel voor zijn oude nest schrijven over entertainment en film en doet dat laatste ook voor NU.nl.

Barend de Voogd – Filmredacteur bij NU.nl en hoofdredacteur bij het filmmagazine Schokkend Nieuws. Gaat daarbij verder dan enkel de standaard filmrecensies.

Berend Jan Bockting – Freelance filmjournalist, onder andere voor de Volkskrant en eerder al voor de VPRO, NL20 en verschillende andere media. Schrijft daarnaast ook over andere vormen van media, muziek en reizen.

Bor Beekman – Journalist bij de Volkskrant, waar hij zich met name toespitst op film. Kreeg in 2013 nog de Louis Hartlooper Prijs voor zijn achtergrondartikelen en interviews in het wekelijkse filmkatern van zijn krant.

Dana Linssen – Filmrecensent voor NRC Handelsblad en hoofdredacteur van de Filmkrant. Mocht in die hoedanigheid in 2009 de Louis Hartlooper Prijs voor filmjournalistiek op haar naam schrijven. Twittert vooral linkjes naar eigen werk.

Floortje Smit – Werkt als freelance journalist voor VPRO’s De Avonden en de Volkskrant. Richt zich bij die laatste veelal op het recenseren van en op andere manieren schrijven over films, acteurs en alles wat daar verder nog bij hoort.

Gawie Keyser Zelfstandig journalist, onder andere voor De Groene Amsterdammer, waar hij ook zo nu en dan blogs tikt over de filmwereld.

Gerhard Busch – Bespreekt films voor de VPRO en Cinema.nl. Doet dat in tegenstelling tot de meesten in dit rijtje niet alleen in woord, maar ook in beeld.

Nico van den Berg – Hoofdredacteur van Moviescene. Volgt en schrijft naar eigen zeggen over alles wat met film te maken heeft. Volgt daarnaast de ontwikkelingen inde filmindustrie op de voet.

Omar Larabi – Eveneens werkzaam bij Moviescene. Valt op Twitter vooral op om zijn berichten over artikelen van andere filmjournalisten. Twittert doorgaans het fanatiekst van de lieden in dit overzicht.

Ronald Rovers – Freelance filmjournalist, onder andere voor Cinema.nl, Vogue en VPRO Gids. Is daarnaast werkzaam bij de Filmkrant. Twittert veel en verwijst daarbij ook naar (film)artikelen van anderen.

Ontbreken er namen? Voeg ze dan toe in de comments

Vorige edities
7 november: de gezondheidszorg
31 oktober: in en over Afrika
24 oktober: Dutch design
17 oktober: play that music
10 oktober: over het zelfstandig ondernemerschap
3 oktober: weet van wetenschap
26 september: techies
19 september: live vanuit de rechtbank
12 september: over IS en jihadisten
5 september: datajournalisten
29 augustus: over politiek Den Haag
22 augustus: in en over de Oekraïne

Bekijk meer van

#FollowFriday

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.