Jodal

— vrijdag 22 augustus 2014, 15:45 | 1 reactie, praat mee

#FollowFriday: in en over de Oekraïne

Wie op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws, houdt Twitter nauw in de gaten. Met enige regelmaat vertelt Villamedia op vrijdagen wie je moet volgen binnen een bepaald onderwerp of genre. Deze week: journalisten in en over de Oekraïne. Want of het gaat om de aanslag op vlucht MH17, de handelsboycot met Rusland of de gevechten in de Krim, de gevechten in de Oekraïne regeren al weken het nieuws. Laatste wijziging: 12 april 2015, 12:43

Nederlandse journalisten
Olaf Koens - Rusland-correspondent, onder andere voor RTL Nieuws en De Volkskrant. Deed verslag van de plek waar MH17 neerkwam en doet rechtstreeks verslag uit de regio.

Michiel Driebergen - Freelance journalist voor Trouw en De Correspondent. Richt zich met name op Polen en de Oekraïne en pendelt op en neer tussen hier en daar.

Christian Vermont - ‘Social reporter’ die vanuit zijn woonplaats Odessa verslag doet van de gebeurtenissen in de Oekraïne. Publiceert ook foto’s op zijn blog.

Geert Jan Hahn - Slavist en journalist, die voor BNR Nieuwsradio en Het Financieele Dagblad bericht over en vanuit Oost-Europa. Tevens hoofdredacteur van Oekraine Magazine en houdt ook zelf een lijst met interessante Oekraïne-bronnen bij.

Harald Doornbos - Oorlogsverslaggever pur sang. Schrijft over allerlei brandhaarden, maar doet live verslag vanuit het veld in Oost-Oekraïne. Publiceert onder andere op The Post Online Magazine.

Pierre Crom - Foto’s zeggen meer dan woorden en ook bij het conflict in de Oekraïne is dat het geval. Crom pendelt sinds maart op en neer naar het gebied en was na de vliegramp met MH17 de eerste Nederlandse fotograaf ter plekke.

Internationale journalisten
Shaun Walker - Moskou-correspondent voor The Guardian. Doet niet alleen verslag van de gebeurtenissen in Oekraïne, maar schetst een breder beeld van wat er gebeurt in Rusland.

Christopher Miller - Verslaggever voor de Oekraïense krant Kyiv Post en correspondent voor de Brits-Amerikaanse nieuwssite Mashable.

Jan Balliauw - Journalist voor de Vlaamse televisiezender VRT. Is gespecialiseerd in Rusland, de Verenigde Staten en internationale betrekkingen.

Steve Rosenberg - Rusland-correspondent voor BBC News. Is gevestigd in Moskou en doet vanuit daar live verslag in woord en beeld.

Harriet Salem - Balkan-journalist met een speciaal oog gericht op Rusland. Werkt momenteel vanuit de Oekraïense stad Donetsk. Doet onder andere verslag voor The Guardian en Vice.

Graham Phillips - Britse journalist die onder andere verslag doet voor het Engelstalige Russische medium Russia Today. Verdween al twee keer van de radar, nadat hij gevangen gezet werd door Oekraïense troepen.

Bekijk meer van

Twitter #FollowFriday

Praat mee

1 reactie

Dolf Rogmans, 5 december 2014, 15:21

Wij kregen nog drie namen door die hier niet mogen ontbreken:

Jeroen Akkermans (RTL), https://twitter.com/jeroenakkermans: bericht, onderzoekt en twittert ook in december nog over de Oekraïne en de ramp met de MH17.

Wierd Duk, https://twitter.com/wierdduk: Nederlandse freelance journalist in Berlijn. Met boeken op zijn naam over Poetin en Merkel.

Pieter Waterdrinker, https://twitter.com/waterdrinkerp : schrijver en journalisten in Moskou. In zijn nieuwe boek De Correspondent schrijft hij onder meer over zijn worsteling tussen journalistiek en literatuur.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.