word studentlid

— donderdag 9 september 2021, 06:00 | 0 reacties, praat mee

Follow The Money zet team journalisten in Brussel

Follow The Money zet team journalisten in Brussel

Onderzoeksplatform Follow The Money begint een onderzoeksbureau in de Europese hoofdstad: Bureau Brussel. Drie gespecialiseerde EU-journalisten gaan de Europese onderzoeksjournalistiek verstevigen en verder ontwikkelen. Het team in Brussel werkt op zijn beurt nauw samen met de onderzoeks- en datajournalisten van Follow The Money. Laatste wijziging: 9 september 2021, 19:38

FTM-journalisten Peter Teffer en Lise Witteman zullen samen met de nieuw aangetrokken correspondent Jesse Pinster onderzoeksprojecten gaan initiëren en coördineren die raken aan Europese besluitvorming. Ze zullen samenwerkingsverbanden aangaan met journalisten en media in heel Europa, om tot in alle hoeken van de Europese Unie de lobby’s en de geldstromen te volgen. Zo kunnen Europese leiders ter verantwoording worden geroepen.

Witteman schreef eerder een essay over het gebrek aan journalistieke controle in Brussel. ‘Hoe gênant het is dat wij als media op dit vlak onze democratische rol volledig laten verpieteren’, aldus Witteman.

Eerder sprak Villamedia ook met Pinster over de nieuwe redactie: ‘Bij mijn eerdere werk was ik veel met het nieuws over Europa bezig. Bij FTM krijg ik de tijd om ergens echt in te duiken. Ik ga mezelf helemaal vastbijten in Europa.’

De lancering van Bureau Brussel is vandaag in het Holland House in Brussel. Bij dit evenement staat de vraag centraal hoe de controle op de Europese macht kan worden verstevigd. Naast het nieuwe EU-team, zijn de sprekers: Eric Smit (hoofdredacteur Follow The Money), Alex Brenninkmeijer (Europese Rekenkamer), Daniëlle Goudriaan (Europees Openbaar Ministerie), Lousewies van der Laan (Transparency International), Liesbeth A Campo (juridisch adviseur van de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging in Brussel) en Hans van Scharen (Corporate Europe Observatory).

Meer bij Follow The Money.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.