basis naar compleet

— maandag 19 september 2022, 14:29 | 0 reacties, praat mee

Follow the Money maakt documentaireserie over mondkapjesdeal van Sywert van Lienden

© Robin Utrecht / ANP / Hollandse Hoogte

Onderzoeksplatform Follow the Money gaat in samenwerking met productiehuis NewBe werken aan een documentaireserie over de mondkapjesdeal van Sywert van Lienden en zijn compagnons. Het is de bedoeling dat de serie ergens in 2023 wordt uitgezonden door de KRO-NCRV, zo weet NU.nl maandagmiddag te melden. Laatste wijziging: 19 september 2022, 16:19

De documentaireserie zal gebaseerd worden op het boek ‘Sywerts miljoenen’, van journalisten Jan-Hein Strop en Stefan Vermeulen. Het boek is uitgegeven door Follow the Money. Ook de veelbesproken rechtszaak die momenteel gevoerd wordt tegen het drietal zal een onderdeel vormen van de serie.

‘Veel mensen willen weten hoe de drie mondkapjeshandelaren zo’n grote opdracht bij de overheid konden binnenhalen, zonder enige ervaring’, zeggen de auteurs van het boek. ‘En hoe ze heel Nederland voor de gek hebben gehouden. Een documentaire geeft een unieke kans om betrokkenen van achter de schermen aan het woord te laten.’ Voornamelijk Strop is ‘nauw betrokken’ bij de productie van de serie. Producent Alain de Levita liet eerder al aan NU.nl werken dat hij werkt aan een speelfilm over de geruchtmakende mondkapjesdeal, die aan het rollen kwam door producties van de Volkskrant en Follow the Money.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.