word studentlid

— dinsdag 25 juni 2019, 08:58 | 0 reacties, praat mee

Thuisorganisatie spant kort geding aan tegen KRO-NCRV en FTM

Thuisorganisatie spant kort geding aan tegen KRO-NCRV en FTM
© Lex van Lieshout / ANP

Pointer en Reporter Radio van KRO-NCRV en onderzoeksplatform Follow the Money (FTM) moeten woensdag voor de rechter verschijnen. Thuiszorgorganisatie Naborgh B.V. uit Rotterdam heeft een kort geding tegen de media-organisaties aangespannen. Naborgh wil een verbod op publicaties waarbij de organisatie in verband wordt gebracht met mogelijke zorgfraude. Laatste wijziging: 25 juni 2019, 09:02

Pointer, het dataplatform van KRO-NCRV, heeft met Reporter Radio van de omroep en Follow the Money onderzoek gedaan naar zorgorganisaties die grote winst maken. De eerste aflevering van KRO-NCRV staat ook gepland voor woensdag.

KRO-NCRV-hoofdredacteur Henk van der Aa laat aan NU.nl weten dat KRO-NCRV en Follow the Money het kort geding met vertrouwen tegemoetzien. “Hier zie je hoe belangrijk datajournalistiek is. Daar waar je eerder duizenden jaarverslagen handmatig door moest lopen, zie je nu in een oogopslag onverklaarbare winstmarges opduiken”, legt hij uit.

Van der Aa stelt dat er degelijk journalistiek onderzoek is verricht met hoor en wederhoor. “Pointer publiceert alle achterliggende cijfers en informatie op haar website”, stelt hij.

 

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.