PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— donderdag 13 augustus 2020, 12:29 | 0 reacties, praat mee

Flinke omzetdaling RTL Group door impact coronacrisis

De coronacrisis raakt RTL Group hard: in het eerste half jaar van 2020 daalde de omzet met 16,4 procent naar 2,7 miljard euro. Kostenbesparingen en verminderde uitstaande leningen hebben de inkomstendalingen voor ongeveer de helft goedgemaakt. Ook zijn de inkomsten uit streamingdiensten gegroeid. Laatste wijziging: 13 augustus 2020, 12:31

In Duitsland en Nederland worden hebben de streamingdiensten TV Now en Videoland nu 1,77 miljoen abonnees, een groei van ruim 45 procent. RTL Group wil die aantallen nog flink opschroeven en tegen 2025 minstens 500 miljoen aan streaminginkomsten realiseren.

De nettowinst van het concern daalde van 443 miljoen euro in de eerste helft van 2019 naar 156 miljoen euro in de eerste helft van 2020. De daling pakte minder diep uit door ‘fors lagere’ uitgaven aan inkomstenbelasting, aldus RTL Group.

Topman Sven Sauvé van RTL Nederland zegt dat de daling op de advertentiemarkt door coronavirus groot is. In mei meldde RTL Nederland dat er sprake was van 7 procent minder vraag.

“Door snel te handelen en kritisch te kijken naar onze kosten hebben we ondanks de aanzienlijke daling in advertentie-inkomsten toch een positief resultaat kunnen realiseren. Ik ben trots op wat we als team in deze bijzondere tijden hebben neergezet”, aldus Sauvé. Meer bij RTL Group: Interim results HY 2020

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.