word studentlid

— vrijdag 7 juli 2023, 16:30 | 0 reacties, praat mee

Financial News Radio nieuwkomer op FM: fris concept voor jong publiek

Financial News Radio nieuwkomer op FM: fris concept voor jong publiek
© ANP/ Hollandse Hoogte/ Richard Brocken

Het nieuwe radiostation Financial News Radio wil 'het Nederlandse jonge publiek' informeren over 'financieel nieuws en zakelijke ontwikkelingen'. De eigenaren zeggen vrijdag dat ze met 'een fris radioconcept' willen komen.

Financial News Radio heeft vrijdag met succes een van de negen beschikbare kavels bemachtigd op de veiling voor FM-frequenties in Nederland. De nieuwkomer gaat vanaf het najaar uitzenden op de kavel waarop nu Sublime FM nog te horen is. Die zender, eigendom van Mediahuis, heeft straks geen FM-frequentie meer en zal vanaf dit najaar digitaal gaan uitzenden via DAB+.

Financieel nieuws en zakelijke inzichten
Jeremie Godreche is aangesteld als zendermanager. Financial News Radio omschrijft hem als ‘een ervaren radioprofessional uit Frankrijk’. Godreche zegt dat hij zin heeft in zijn nieuwe functie. ‘Ik ben opgetogen en klaar om de Nederlandse markt te veroveren met een nieuw radioconcept. Financial News Radio komt met een verfrissende benadering van financieel nieuws en zakelijke inzichten en ik kijk ernaar uit om onze luisteraars te betrekken en te informeren.’

Bron van inkomsten kleine koraaleilanden
Financial News Radio is gevestigd in Hilversum. De eigenaar is Joost Zuurbier, oprichter van Dot.tk, een dienst waar mensen domeinnamen kunnen aanvragen en registreren. Die domeinnamen eindigen op .tk, de landcode van Tokelau, een eilandengroep van Nieuw-Zeeland in de Grote Oceaan waar ongeveer 1400 mensen wonen. Het is de meest gebruikte code ter wereld, voor bijvoorbeeld .nl van Nederland, .de van Duitsland en .cn van China. Zuurbier en Tokelau verdienen geld aan de advertenties op die sites. Voor de kleine koraaleilanden is het inmiddels een belangrijke bron van inkomsten.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.