— woensdag 30 augustus 2023, 12:09 | 0 reacties, praat mee

Giel Beelen is directeur van nieuwe radiozender Financial News Radio

© ANP/Anneke Jansen

Giel Beelen is aangetrokken als 'creatief directeur' van het nieuwe radiostation 'Financial News Radio', dat vanaf 1 januari te horen is via FM, zo bevestigt Beelen aan Villamedia na eedere berichtgeving van het Algemeen Dagblad. UPDATE Laatste wijziging: 30 november 2023, 10:04

Financial News Radio was een van de grootste verrassingen bij de recente FM-frequentieveiling. Ondanks dat de uitzendingen aanstaande vrijdag starten, is er nog veel onbekend over het nieuwe station. De website van het station is nog leeg. Volgens een persbericht zal het station ‘een fris radioconcept brengen dat gericht is op het informeren van het Nederlandse jonge publiek met betrekking tot financieel nieuws en zakelijke ontwikkelingen’.

De zender zal vanaf 1 januari van start gaan, blijkt uit een persbericht dat donderdag vestuurd is. ‘Onder de naam Radio4All wordt iedereen uitgenodigd om in een radiolaboratorium te bouwen aan het nieuwe platform. Alles wordt van de grond af opgebouwd: zenders, antennes, studio’s, advertentiesystemen, kabels en programma’s. Zo wordt de komende maanden het nieuwe radioplatform vormgegeven, het programmaschema gedefinieerd en kunnen radiom akers al hun kwaliteiten op de zender laten zien.’

‘Een van de meest opvallende aspecten van dit model is dit model is dat het radicaal breekt met de traditionele benadering van radio. Giel Beelen, een bekende pionier in de Nederlandse radiowereld, zal fungeren als creatief directeur en curator van het platform.’

Maar wie deze programma’s gaat maken, is onduidelijk. Jeremie Godreche, een ‘ervaren radioprofessional uit Frankrijk’, zal het station leiden als Station Manager, zo stelt het persbericht. Op het internet is deze Godreche echter nauwelijks terug te vinden. Beelen is momenteel nog op wereldreis als onderdeel van een sabbatical.

De radiofrequentie werd gekocht door Joost Zuurbier, die bekend staat als eigenaar van de .tk-domeinnaam, waar mensen gratis een domeinnaam kunnen registreren in ruil voor advertenties. NRC omschreef de .tk-domeinnamen onlangs als ‘een riool van het internet’. Meta, het moederbedrijf van Facebook, daagde Zuurbier voor de rechter omdat het last heeft van ‘malafide praktijken’ die via de domeinnamen van Zuurbier worden verspreid. Op een website wordt Godreche omschreven als medewerker van Freenom.com, het bedrijf van Zuurbier dat domeinnamen uitgeeft.

Zuurbier betaalde zo’n 6,1 miljoen euro voor de FM-frequentie, onbekend is nog hoe hij denkt dat geld terug te verdienen met een voor de luisteraar nog onbekend radiostation. De naam van het radiostation doet vermoeden dat het mogelijk een concurrent wordt van het al bestaande BNR Nieuwsradio. Maar tegenover Quote ontkent Zuurbier dat: ‘We hebben contact met BNR en we gaan elkaar niet in de weg zitten. We focussen ons op een andere doelgroep’.

Financial News Radio is vanaf vrijdag 1 september te horen via 90.5/90.7 FM, de oude frequenties van Sublime FM, en via DAB.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.