— maandag 15 februari 2021, 14:10 | 0 reacties, praat mee

Fidan Ekiz krijgt geen toestemming van BNNVARA om columns voor AD te schrijven

© Robin van Lonkhuijsen / ANP

Fidan Ekiz is definitief gestopt met haar columns voor het AD. Hoewel ze had afgesproken dat zij die zou blijven schrijven in de maanden dat het tv-programma De Vooravond niet op televisie is, mocht het niet meer van BNNVARA, meldt Paul van den Bosch, hoofdredacteur AD Regio.

“Zo’n dagelijks live opgenomen praatprogramma is topsport, ook nog eens in corona-tijd en als alleenstaande moeder met de gedeelde zorg voor een 7-jarige zoon. Dan moet je niet eens aan twee columns per week wíllen denken. Fidan wilde graag blijven schrijven. Zij blij, wij blij,” aldus de hoofdredacteur over de oplossing om dan alleen te schrijven in de maanden dat het programma niet te zien zou zijn.

Maandag begint de nieuwe serie afleveringen van het De Vooravond dat zij met Renze Klamer presenteert.

Van den Bosch meldt nu dat Ekiz na drie jaar geen toestemming meer kreeg “haar leven en mening met onze lezers en volgers te delen”. “Dat vinden wij vervelend, maar we kunnen er niks tegen beginnen. BNNVARA is haar werkgever en blijkbaar wordt het AD als een te grote journalistieke concurrent beschouwd.” Meer bij het AD

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.