word studentlid

— donderdag 5 november 2020, 09:12 | 0 reacties, praat mee

Slob: aanvaring De Vooravond en NOS ‘geen fraaie figuur’

Slob: aanvaring De Vooravond en NOS ‘geen fraaie figuur’
ANP

Minister Slob zegt dat de ruzie tussen de NOS en De Vooravond, eind vorige maand, geen fraaie figuur neerzette, maar dat hij zich er als minister verder niet mee wil bemoeien. Slob zegt blij te zijn "dat de betrokkenen in gesprek zijn". Laatste wijziging: 5 november 2020, 09:13

De Vooravond-presentator Fidan Ekiz stelde onlangs dat de NOS vanwege ‘onwelgevallige meningen’ eigen journalisten verbiedt om bij de talkshow aan te schuiven. Ekiz meent dat vooral haar opmerking dat het Wilders-proces politiek gemotiveerd is tot het verbod leidde.

NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff liet aan Villamedia weten dat het bij De Vooravond om een nieuw en opiniërend programma gaat. “De NOS is nooit opiniërend en dan moet je je afvragen of je vindt dat NOS-mensen daar in passen. En dat vind ik niet. We krijgen talloze aanvragen en wijzen van alles af omdat het niet past of omdat er geen tijd voor is.”

Slob sprak op vragen van VVD-Kamerlid Zohair El Yassini de hoop uit dat deze situaties zich niet vaak voordoen. “Want het is best heel vervelend dat op deze wijze een conflict publiek wordt gemaakt en ontaardt in allerlei reacties, want het maakt heel veel los. Niet alleen bij u in de politiek, maar ook in het land.”

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.