— donderdag 5 november 2020, 09:12 | 0 reacties, praat mee

Slob: aanvaring De Vooravond en NOS ‘geen fraaie figuur’

ANP

Minister Slob zegt dat de ruzie tussen de NOS en De Vooravond, eind vorige maand, geen fraaie figuur neerzette, maar dat hij zich er als minister verder niet mee wil bemoeien. Slob zegt blij te zijn "dat de betrokkenen in gesprek zijn".

De Vooravond-presentator Fidan Ekiz stelde onlangs dat de NOS vanwege ‘onwelgevallige meningen’ eigen journalisten verbiedt om bij de talkshow aan te schuiven. Ekiz meent dat vooral haar opmerking dat het Wilders-proces politiek gemotiveerd is tot het verbod leidde.

NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff liet aan Villamedia weten dat het bij De Vooravond om een nieuw en opiniërend programma gaat. “De NOS is nooit opiniërend en dan moet je je afvragen of je vindt dat NOS-mensen daar in passen. En dat vind ik niet. We krijgen talloze aanvragen en wijzen van alles af omdat het niet past of omdat er geen tijd voor is.”

Slob sprak op vragen van VVD-Kamerlid Zohair El Yassini de hoop uit dat deze situaties zich niet vaak voordoen. “Want het is best heel vervelend dat op deze wijze een conflict publiek wordt gemaakt en ontaardt in allerlei reacties, want het maakt heel veel los. Niet alleen bij u in de politiek, maar ook in het land.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.