banner festival 23

— vrijdag 20 mei 2022, 10:38 | 0 reacties, praat mee

FD Mediagroep en Ster in de clinch om radiocommercial

© Pexels / RODNAE Productions

De Ster weigert een radiocommercial van Listn, het podcastplatform van BNR Nieuwsradio en Het Financieele Dagblad, uit te zenden. Volgens de Ster is de reclamespot in strijd met de richtlijnen, omdat in de commercial ook BNR Nieuwsradio wordt genoemd. Laatste wijziging: 20 mei 2022, 12:24

Dat meldt Adformatie. Volgens de richtlijnen van de Ster mogen er op een mediumtype geen reclames voor hetzelfde mediumtype worden gemaakt. “BNR is dus welkom op televisie, maar niet op de radio. RTL 4 is welkom op radio, maar niet op televisie”, aldus Ster-directeur Frank Volmers. “En Listn is welkom op radio én tv, maar niet als BNR in de commercial wordt genoemd.”

Wisecrackers, het mediabureau van Listn, is niet blij met de weigering van de commercial. Het weglaten van de verwijzing naar Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio is volgens Wisecrackers-directeur Paulien van Stijn een no go. “Het staat iedereen vrij om eigen voorwaarden te maken”, aldus BNR Nieuwsradio-hoofdredacteur Mireille van Ark. “Maar van de Ster zou je verwachten dat betrouwbare journalistieke merken welkom zijn om te adverteren.”

Listn werd vorige maand gelanceerd. Het podcastplatform doet dienst als gids in het groeiende podcastlandschap.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.