— dinsdag 5 oktober 2021, 08:45 | 0 reacties, praat mee

Facebookdiensten weer bereikbaar na wereldwijde storing

© Pavlo Gonchar

De urenlange wereldwijde storing van Facebook, Instagram en WhatsApp maandag kwam waarschijnlijk door configuratieproblemen.

In een verklaring schrijft Facebook dat de fout werd veroorzaakt tijdens het bijwerken van de systemen. Door een verkeerde instelling in het routersysteem van Facebook konden servers niet langer met elkaar communiceren. “We willen op dit moment duidelijk maken dat we denken dat de oorzaak van de storing bij een foutieve configuratie lag”, aldus het bedrijf. Facebook meldt dat de verstoring resulteerde in een sneeuwbaleffect waardoor de diensten van het bedrijf onbereikbaar werden.

De apps Facebook, Instagram en WhatsApp kregen maandagavond tussen 17.30 en 17.45 uur te maken met een wereldwijde storing. Rond middernacht was het weer mogelijk om bij Facebook en Instagram in te loggen en berichten te plaatsen. Berichten versturen via WhatsApp kon ongeveer een uur later ook weer.

Downdetector.com, het bedrijf dat wereldwijd storingen registreert, zegt dat het nooit eerder zo’n grote storing als die van maandag zag. Meer bij Tweakers

Bekijk meer van

WhatsApp Instagram Facebook

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.