— dinsdag 5 oktober 2021, 08:45 | 0 reacties, praat mee

Facebookdiensten weer bereikbaar na wereldwijde storing

© Pavlo Gonchar

De urenlange wereldwijde storing van Facebook, Instagram en WhatsApp maandag kwam waarschijnlijk door configuratieproblemen.

In een verklaring schrijft Facebook dat de fout werd veroorzaakt tijdens het bijwerken van de systemen. Door een verkeerde instelling in het routersysteem van Facebook konden servers niet langer met elkaar communiceren. “We willen op dit moment duidelijk maken dat we denken dat de oorzaak van de storing bij een foutieve configuratie lag”, aldus het bedrijf. Facebook meldt dat de verstoring resulteerde in een sneeuwbaleffect waardoor de diensten van het bedrijf onbereikbaar werden.

De apps Facebook, Instagram en WhatsApp kregen maandagavond tussen 17.30 en 17.45 uur te maken met een wereldwijde storing. Rond middernacht was het weer mogelijk om bij Facebook en Instagram in te loggen en berichten te plaatsen. Berichten versturen via WhatsApp kon ongeveer een uur later ook weer.

Downdetector.com, het bedrijf dat wereldwijd storingen registreert, zegt dat het nooit eerder zo’n grote storing als die van maandag zag. Meer bij Tweakers

Bekijk meer van

WhatsApp Instagram Facebook

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.