training eu starters

— woensdag 15 maart 2023, 09:15 | 0 reacties, praat mee

Meta schrapt nog eens 10.000 banen

© Shutterstock / Vladimir Sindeyeve / NurPhoto

Socialmediabedrijf Meta gaat nog eens 10.000 banen schrappen. De ontslagen komen bovenop de 11.000 banen die in november al verdwenen. Het personeelsbestand van het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp krimpt daarmee in totaal met een kwart in. Laatste wijziging: 15 maart 2023, 09:16

Dat melden meerdere bronnen, waaronder BNR Nieuwsradio. De komende ontslagronde werd bekendgemaakt in een brief aan het personeel. Na de ontslagronde in november gaf topman Mark Zuckerberg in eerste instantie aan te verwachten dat er niet nog meer banen zouden sneuvelen. Daar komt hij nu dus op terug.

Zuckerberg noemt 2023 het ‘jaar van efficiëntie’ voor Meta. ‘We stoppen in ons jaar van efficiëntie met projecten die voor dubbel werk zorgen, om onze organisatie zo klein mogelijk te maken’, schrijft hij. In de nieuwe ontslagronde verdwijnen vooral banen in managementlagen op het middenniveau.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.