Smartocto userneeds

— donderdag 31 januari 2019, 08:55 | 0 reacties, praat mee

Facebook stoomt ondanks schandalen door: meer omzet, meer gebruikers

Een van de ontelbare serverruimten van gigant Facebook

De haast oneindige stroom van privacy-schandalen rondom Facebook (met gisteren nog een klapper) heeft nul effect op het gebruik of inkomsten van het sociale netwerk, blijkt uit de cijfers over het laatste kwartaal van 2018. Laatste wijziging: 31 januari 2019, 08:57

Facebook rapporteert zowel omzetgroei als een toename in het aantal gebruikers. In het derde kwartaal van 2018 was het aantal actieve gebruikers vooral in Europa en de Verenigde Staten even licht gedaald, maar dat verschil is alweer ingelopen: in december 2018 gebruiken 1,52 miljard mensen Facebook elke dag.

Facebooks blunders, schandalen en misleiding van de afgelopen jaren hebben simpelweg geen impact. De centrale rol die het in veel levens inneemt is blijkbaar oppermachtig: Facebook censureerde kunstwerken en nieuwsfoto’s, deelde ongevraagd gegevens met analisten, faciliteert desinformatie en nepnieuws en topman Zuckerberg werd in Europa en Amerika gesommeerd te verschijnen voor politieke enquête-commissies.

Ondanks dit nieuws is in Europa en Amerika het aantal gebruikers weer gegroeid. De combinatie van Facebook en dochterbedrijven Instagram en WhatsApp betekent dat er maandelijks 2,7 miljard mensen van hun diensten gebruik maken.

Het doet denken aan de grap van presidentenskandidaat Trump dat hij op het Newyorkse Fifth Avenue iemand kon doodschieten en zelfs dat zijn populariteit niet zou schaden.

Ook gestegen: het aantal valse of dubbele accounts - bedoeld om desinformatie of fraude te verspreiden. New York Times-journalist Jack Nicas viste de cijfers uit een van de slides over de kwartaalcijfers:

De kwartaalinkomsten van Facebook zijn ook gezond: het bedrijf verdiende 16,91 miljard dollar (ruim 14,6 miljard euro) in het laatste kwartaal van 2018. De kwartaalwinst maakte een flinke sprong: de nettowinst van Facebook in het derde kwartaal van 2018 kwam uit op ruim 5,1 miljard dollar; in het afsluitende kwartaal van vorig jaar was dat naar ruim 6,8 miljard gestegen. Meer bij Facebook Investor Events

Bekijk meer van

Mark Zuckerberg Facebook

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.