banner festival 23

— woensdag 25 juli 2018, 08:52 | 0 reacties, praat mee

Facebook wil voet aan land in China en opent lokaal kantoor

Beveiligers ruimen op na het twaalfde Nationale Volkscongres in Beijing, China | How Hwee Young / EPA

Facebook heeft sinds vorige week een officiële dochtermaatschappij in de Chinese stad Hangzhou, meldt de New York Times op basis van overheidsdocumenten. Een lokale vestiging zou het eenvoudiger moeten maken om in de Chinese markt te opereren: op dit moment is toegang tot Facebook in China geblokkeerd. Laatste wijziging: 25 juli 2018, 08:55

De dochtervestiging kreeg een geldinjectie van 30 miljoen dollar en Facebook heeft aangekondigd met de Chinese overheid en lokale ontwikkelaars te willen samenwerken om het platform (en andere geblokkeerde producten als Instagram en WhatsApp) te kunnen aanbieden.

De New York Times constateert dat het eerste obstakel zich al aandient: de registratie is afgelopen dinsdag weer van overheidssites verdwenen.

Het citeert daarnaast topman Zuckerberg, die in een interview met techsite Recode vorige week stelde dat het vermoedelijk nog geruime tijd duurt voor Facebook in China beschikbaar komt - en enkel als dat ‘ethisch verantwoord’ kan gebeuren.

Het reclamenetwerk van Facebook is bij Chinese bedrijven en de Chinese overheid wel populair: het land is in Azië de voornaamste afnemer van reclameruimte op het platform. Meer bij New York Times

Bekijk meer van

Mark Zuckerberg Facebook China

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.