banner festival 23

— woensdag 12 oktober 2022, 07:26 | 0 reacties, praat mee

Facebook-moederbedrijf komt deze maand met een virtualrealitybril: veel blijft onduidelijk

© Vladimir Sindeyeve/NurPhoto

Facebook-moederbedrijf Meta Platforms komt nog deze maand met een virtualrealitybril voor zakelijke gebruikers. De Meta Quest Pro heeft een krachtiger chip dan de op gamers gerichte Quest 2-bril, maar kan ook aanzienlijk korter gebruikt worden voordat die opnieuw opgeladen moet worden. Meta kondigde de nieuwe vr-bril aan tijdens een eigen conferentie. De Quest pro gaat in de Verenigde Staten 1500 dollar kosten. Laatste wijziging: 12 oktober 2022, 08:56

Wat voor werk in virtual reality gedaan zou moeten worden, bleef onduidelijk tijdens de presentatie. Meta-topman Mark Zuckerberg noemde “serieuze consumenten die het allerbeste willen hebben of mensen die werk gedaan willen krijgen” als ideale klant.

Enkele van de mogelijkheden die de bril biedt zijn gericht op bijvoorbeeld vergaderen. Zo kan de bril gezichten en ogen volgen waardoor gesprekken in virtual reality realistischer en dus persoonlijker voelen.

Computerwereld
Facebook veranderde de naam van de onderneming vorig jaar in Meta Platforms. Het bedrijf wil vol inzetten op wat het de Metaverse noemt. Dat is een computerwereld waarin mensen elkaar kunnen ontmoeten, kunnen werken, maar ook bijvoorbeeld spellen kunnen spelen.

Onlangs plaatste Zuckerberg een plaatje van zijn avatar op sociale media. Dat zorgde ervoor dat er veel grappen over hem werden gemaakt, want de virtuele Mark Zuckerberg zag er niet heel goed uit. Volgens berichten in Amerikaanse media vindt Meta dat de eigen ontwikkelaars de virtuele wereld die het bedrijf geschapen heeft ook te weinig gebruiken.

8

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.