training eu starters

— donderdag 16 april 2020, 15:54 | 0 reacties, praat mee

Facebook komt met nieuwe maatregelen om misinformatie over coronavirus tegen te gaan

Facebook gaat gebruikers die in aanraking zijn gekomen met desinformatie over het coronavirus doorsturen naar de website van gezondheidsorganisatie WHO. Dat maakt het social mediaplatform bekend in een blogpost. Laatste wijziging: 16 april 2020, 15:56

Berichten waarvan door factcheckers is geoordeeld dat het nepnieuws bevat, worden al minder verspreid op Facebook en Instagram en worden voorzien van een melding die ze als ‘onwaar’ bestempeld. Schadelijke berichten en berichten die iemand in gevaar kunnen brengen worden direct verwijderd. Facebook heeft nu aanvullende maatregelen aangekondigd.

Mensen die misleidende informatie over COVID-19 hebben geliket, erop gereageerd of er een reactie onder hebben geplaatst en die Facebook daarna heeft verwijderd krijgen
in het nieuwsoverzicht nieuwe berichten te zien. Ze worden dan doorverwezen naar de site van de WHO over de COVID-19-mythes die de WHO heeft ontkracht. Deze melding kunnen de Facebook-gebruikers vervolgens delen met vrienden.

“Op deze manier willen we mensen die mogelijk in aanraking zijn gekomen met deze content verwijzen naar een betrouwbare bron voor het geval ze deze claims buiten Facebook opnieuw tegenkomen,” aldus Facebook. De nieuwe functionaliteit zal de komende weken ook beschikbaar worden in Nederland en België.

 

Bekijk meer van

WHO Facebook corona

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.