— woensdag 18 maart 2020, 16:08 | 0 reacties, praat mee

Facebook blokkeert nieuwsartikelen over coronapandemie

© Foto: Reuters / Dado Ruvic

Facebook-gebruikers kunnen sinds dinsdag in sommige gevallen geen artikelen meer delen over het coronavirus. Gebruikers die nieuwsartikelen over de nu gaande pandemie delen krijgen de melding dat ze handelen in strijd met de spamregels van het platform. Het blijkt te gaan om een fout in de spamfilters van het sociale netwerk.

Dat melden diverse media waaronder Business Insider. Dinsdag klaagden Facebook-gebruikers op andere sociale media over de fout. Facebook heeft een groot deel van zijn moderators naar huis gestuurd vanwege het virus. Het oordeel of gedeelde artikelen door de beugel kunnen ligt nu vrijwel volledig in handen van software.

“We zitten hier bovenop”, aldus Facebook-topman Guy Rosen volgens Business Insider. “We zijn druk bezig dit te herstellen en brengen alle verwijderde posts terug.”

Bekijk meer van

Facebook coronavirus

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.