— dinsdag 30 januari 2018, 10:46 | 0 reacties, praat mee

Facebook gaat lokaal nieuws voorrang geven

© Lex van Lieshout / ANP

Facebook gaat lokaal nieuws hoger plaatsen in de Newsfeed van gebruikers. Het sociale netwerk kijkt of de lezersgroep van een bepaalde pagina geconcentreerd is in een bepaald gebied om te zien of het gaat om een lokale nieuwsbron.

De aanpassing wordt eerst getest in zes Amerikaanse steden, dat aantal wordt de komende maanden uitgebreid. Het is de bedoeling dat andere landen later dit jaar aan de beurt komen.

De verandering is onderdeel van Facebooks voornemen om meer nadruk te leggen op ‘waardevolle sociale interacties’. De afgelopen weken heeft Facebook al de nodige veranderingen doorgevoerd. Zo krijgen berichten door familie en vrienden voortaan voorrang op content van uitgevers en merken. En betrouwbare media komen hoger in de nieuwsfeed te staan. Meer bij Bright / Tweakers / Nu.nl

Bekijk meer van

Facebook

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.