Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 8 februari 2017, 08:50 | 0 reacties, praat mee

Europese Unie: digitale producten en diensten kunnen straks mee op reis

Lex van Lieshout / ANP

De Europese Unie heeft een eerste stap gezet om grensblokkades voor digitale inhoud en diensten op te heffen. Digitale diensten van de ene lidstaat zijn niet altijd over de grens te gebruiken. Licenties op digitale producten verschillen soms per land, met bizarre gevolgen.

De eerste stap is nu gezet naar ‘grensoverschrijdende draagbaarheid’ van diensten en producten. Wie reist binnen de Europese Unie moet ook in het buitenland gebruik kunnen blijven maken van aangeschafte producten. Het gaat wel om tijdelijk verblijf, zoals vakantie, zakenreis of (kort) verblijf als student.

Wie permanent naar een ander land verhuist, kan niet doorlopend van een digitaal abonnement in een andere lidstaat gebruik maken. Aanbieders krijgen toestemming om te controleren of iemand permanent in een ander land verblijft, maar moeten zich daarbij wel houden aan Europese privacyregels.

De nieuwe plannen zijn verder enkel van toepassing op betaalde producten en diensten. Gratis diensten, zoals sommige digitale etheruitzendingen mogen regio-beperkingen blijven hanteren. Meer bij de Raad van Europa

Bekijk meer van

Europese Unie

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.