website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Europese Unie: digitale producten en diensten kunnen straks mee op reis

Lars Pasveer — Geplaatst in Innovatie op woensdag 8 februari 2017, 08:50

Lex van Lieshout / ANP

Lex van Lieshout / ANP

Nieuws

De Europese Unie heeft een eerste stap gezet om grensblokkades voor digitale inhoud en diensten op te heffen. Digitale diensten van de ene lidstaat zijn niet altijd over de grens te gebruiken. Licenties op digitale producten verschillen soms per land, met bizarre gevolgen.

De eerste stap is nu gezet naar ‘grensoverschrijdende draagbaarheid’ van diensten en producten. Wie reist binnen de Europese Unie moet ook in het buitenland gebruik kunnen blijven maken van aangeschafte producten. Het gaat wel om tijdelijk verblijf, zoals vakantie, zakenreis of (kort) verblijf als student.

Wie permanent naar een ander land verhuist, kan niet doorlopend van een digitaal abonnement in een andere lidstaat gebruik maken. Aanbieders krijgen toestemming om te controleren of iemand permanent in een ander land verblijft, maar moeten zich daarbij wel houden aan Europese privacyregels.

De nieuwe plannen zijn verder enkel van toepassing op betaalde producten en diensten. Gratis diensten, zoals sommige digitale etheruitzendingen mogen regio-beperkingen blijven hanteren. Meer bij de Raad van Europa

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.