— woensdag 25 maart 2009, 09:01

Reggefiber wekt woede kabelaars

Eind vorig jaar kondigden KPN en Reggefiber een joint-venture aan om tegen 2015 heel Nederland te hebben verglaasd - jargon voor het aanleggen van glasvezelverbindingen. Met de uitrol, waardoor bijna alle huishoudens in Nederland over supersnelle internetverbindingen kunnen beschikken, zou tussen 6 en 7 miljard euro gemoeid zijn. In november 2008 stelden KPN en Reggefiber nog dat "geen enkele overheidsinvestering" nodig was. Echter, door de kredietcrisis houden banken en private investeerders de hand op de knip, waardoor het ambitieuze glasvezelproject al dit jaar dreigt te stagneren. Reggefiber wil daarom toch bij de overheid aankloppen, meldt het Financieele Dagblad. De aanleg wordt volgens Reggefiber een van de grootste bouwprojecten van Nederland, met bijbehorende werkgelegenheid. "Dan mag ik toch wel naar de overheid kijken voor financiering?", stelt Reggefiber-topman Bert Nijboer. De concurrenten van glasvezel, de Nederlandse kabelbranche, is bij voorbaat woest over eventuele overheidsinvesteringen en noemt het "een belastinginfuus voor KPN".

Bekijk meer van

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.