— maandag 21 september 2020, 14:32 | 0 reacties, praat mee

Ereprijs Journalist voor de Vrede 2020 naar Carolien Roelants

© Jan Boeve / ANP

NRC-journalist en publicist Carolien Roelants heeft zaterdag de ereprijs Journalist voor de Vrede 2020 toegekend gekregen, meldt NRC.

Het Humanistisch Vredesberaad erkent sinds 2003 elke twee jaar een persoon in de Nederlandstalige media die door zijn of haar berichtgeving bijdraagt aan “een cultuur van vrede, geweldloosheid en rechtvaardigheid”.

Als columnist schrijft Carolien Roelants wekelijks over actuele ontwikkelingen in het Midden-Oosten voor NRC. Daarvoor was zij dertig jaar lang redacteur voor de krant, met dezelfde specialisatie. Ze schreef ook meerdere boeken over de regio, zoals het recent verschenen Dwars door het Midden-Oosten.

“Als icoon en kundig Midden-Oosten-analist is Carolien Roelants voor de vele lezers van haar column “Dwars” een veel geprezen publiciste”, aldus het juryrapport. “In deze columns die zij na jaren redactioneel leiding van de rubriek buitenland van NRC ging schrijven, blijft zij nog altijd verrassen met haar persoonlijke en toegankelijke schrijfstijl en kennis over een van meest onrustige maar interessante delen van de wereld: het Midden Oosten.” Meer bij NRC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.