— zaterdag 21 januari 2023, 15:34 | 0 reacties, praat mee

Elon Musk ontkent ontslag van duizenden medewerkers

© AFP / Angela Weiss

Twitterbaas Elon Musk meldt op Twitter dat er nog zo’n 2300 mensen voor het socialemediaplatform werken. Daarmee weerspreekt hij een eerder bericht van de Amerikaanse zakennieuwszender CNBC, waarin gesproken werd over 1300 medewerkers. Laatste wijziging: 21 januari 2023, 15:34

Dat zou betekenen dat er sinds november ruim 6000 mensen zijn ontslagen. “Dat klopt niet”, tweette Musk bij zijn correctie op het nieuwsbericht. “Er zijn nog steeds honderden werknemers die werken aan vertrouwen en veiligheid. Samen met enkele duizenden mensen die werken voor externe partijen”, voegde hij daaraan toe.

Musk, miljardair en ook topman van elektrische-autofabrikant Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX, nam Twitter in oktober over. Kort daarna reorganiseerde hij het bedrijf, waarbij hij ongeveer de helft van het personeel ontsloeg.

‘Niet iedereen gelooft mij’
De ondernemer stond afgelopen vrijdag nog in een rechtszaal in San Francisco. Daar zei Musk onder andere dat de invloed van de tweet die hij in 2018 stuurde over het van de beurs halen van elektrische autofabrikant Tesla moet niet worden overschat. Musk sprak tegen de juryleden die zich buigen over de vraag of de Tesla-topman met zijn tweet fraude heeft gepleegd en beleggers heeft benadeeld. “Alleen omdat ik ergens over tweet, wil niet zeggen dat mensen het geloven of er naar handelen”, zei Musk.

Een groep investeerders heeft Musk en Tesla aangeklaagd, omdat de tweet voor miljarden dollars aan schade zou hebben veroorzaakt. Volgens de investeerders was de tweet dat Musk met geld van Saoedische investeerders Tesla van de beurs kon halen vals en misleidend. Musks advocaat betoogde donderdag in de rechtbank dat het bericht weliswaar “overhaast” was, maar ook “onweerlegbaar waar”.

Het verhoor van Musk duurde vrijdag minder dan een half uur. Hij werd daarbij niet naar de bewuste tweet gevraagd, maar wel naar zijn gebruik van sociale media als Twitter. Op de vraag van een van de advocaten van de investeerders of hij vindt dat zijn tweets correct moeten zijn, antwoordde Musk dat hij informatie levert “die het publiek moet weten”, maar dat hij met de grens van maximaal 240 tekens voor een Twitterbericht maar weinig ruimte heeft.

Bekijk meer van

Twitter Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.