— woensdag 26 oktober 2022, 08:08 | 0 reacties, praat mee

Elon Musk belooft bewogen Twitter-deal vrijdag af te ronden

© Unsplash / Alexander Shatov

Elon Musk heeft beloofd om de bewogen aankoop van socialmediaplatform Twitter aanstaande vrijdag definitief af te ronden. Hij deed die toezegging in een videovergadering met bankiers die miljarden uitlenen voor de financiering van de deal, zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Laatste wijziging: 28 oktober 2022, 07:06

Musk kondigde in april aan Twitter voor 44 miljard dollar te willen kopen, maar wilde later van die deal af. Twitter spande daarop een rechtszaak aan om de verkoop toch te laten doorgaan. Uiteindelijk veranderde ‘s werelds rijkste persoon weer van gedachten en zei hij de berichtendienst voor het afgesproken bedrag te willen inlijven.

De rechter had de rechtszaak al tot 28 oktober gepauzeerd omdat Musk erop rekende Twitter op die dag te kunnen kopen. Daarvoor zou hij nog 13 miljard aan krediet moeten krijgen van een groep banken, geleid door Morgan Stanley.

Bankiers hebben de afgelopen dagen de definitieve overeenkomst over die lening opgesteld, die nu nog moet worden ondertekend. Daarna wordt het geld daadwerkelijk overgemaakt naar Musk voor de aankoop van Twitter.

Naast Musk steken andere investeerders miljarden dollars in de overname van Twitter, zoals de oprichter van softwarebedrijf Oracle Larry Ellison en het cryptobedrijf Binance. Een van de huidige aandeelhouders, prins Al-Waleed bin Talal al-Saud uit Saudi-Arabië, wil zijn belang in Twitter van net geen 4 procent houden.

Bekijk meer van

Twitter Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.