— vrijdag 4 maart 2016, 17:36 | 0 reacties, praat mee

El País overweegt te stoppen met print

Josep Lago / AFP

Het Spaanse dagblad El País stopt mogelijk met het uitgeven van een papieren krant. Dat heeft de hoofdredacteur van de krant vrijdag gezegd.

Sinds de financiële crisis in 2008 uitbrak is de oplage flink teruggelopen. Vorig jaar kromp de oplage met 15 procent, tot 220.000. Online zit het lezersaantal echter in de lift. Het aantal unieke gebruikers per maand steeg met ruim 15 procent, tot gemiddeld 13,5 miljoen. “De stap van papier naar digitaal is slechts een van de vele stappen die kranten moeten zetten om onze plek in de toekomst te vinden”, zei hoofdredacteur Antonio Caño.

Caño voegde eraan toe dat krant zolang mogelijk op papier wil verschijnen, maar dat het digitale medium ook moet worden uitgebouwd om beter aan te sluiten bij de wensen van lezers. Meer bij ANP via NU.nl

 

Bekijk meer van

El País

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.