word studentlid

— donderdag 24 juni 2021, 13:37 | 0 reacties, praat mee

Einde voor Utrechtse h-a-h-krant Stadsblad, DUIC verschijnt vaker

Einde voor Utrechtse h-a-h-krant Stadsblad, DUIC verschijnt vaker
De Zadelstraat in Utrecht, met uitzicht op de Dom - © Lex van Lieshout / ANP

De Utrechtse huis-aan-huiskrant Stadsblad verschijnt deze maand voor de laatste keer. En dat heeft ook consequenties voor De Utrechtse Internet Courant (DUIC). Laatste wijziging: 28 juni 2021, 11:10

Rodi Media heeft het 66 jaar oude Stadsblad, en nog enkele andere titels, overgenomen van DPG Media. Die uitgever maakte afgelopen mei bekend het grootste deel van de huis-aan-huiskranten te verkopen. Ondanks die overname blijven niet alle zelfstandige titels bestaan, zoals het Stadsblad.

Het stoppen van het Stadsblad heeft ook gevolgen voor DUIC, meldt De Utrechtse Internet Courant zelf. Omdat DPG Media en Rodi Media adverteerders de mogelijkheid willen geven om Utrechters te bereiken via een gratis krant – maar het niet rendabel achten om het Stadsblad te blijven uitgeven – gaan ze aan hun klanten advertentieruimte aanbieden in DUIC.

Het Stadsblad kwam wekelijks uit en die periodieke publicatie willen DPG en Rodi blijven aanbieden. Daarom heeft DUIC besloten om elke week te verschijnen in plaatse van twee keer per maand. De DUIC krant wordt al jaren gedrukt bij Rodi en zodoende heeft die partij ook belang bij de wekelijkse drukorder.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.