— donderdag 24 juni 2021, 13:37 | 0 reacties, praat mee

Einde voor Utrechtse h-a-h-krant Stadsblad, DUIC verschijnt vaker

De Zadelstraat in Utrecht, met uitzicht op de Dom - © Lex van Lieshout / ANP

De Utrechtse huis-aan-huiskrant Stadsblad verschijnt deze maand voor de laatste keer. En dat heeft ook consequenties voor De Utrechtse Internet Courant (DUIC).

Rodi Media heeft het 66 jaar oude Stadsblad, en nog enkele andere titels, overgenomen van DPG Media. Die uitgever maakte afgelopen mei bekend het grootste deel van de huis-aan-huiskranten te verkopen. Ondanks die overname blijven niet alle zelfstandige titels bestaan, zoals het Stadsblad.

Het stoppen van het Stadsblad heeft ook gevolgen voor DUIC, meldt De Utrechtse Internet Courant zelf. Omdat DPG Media en Rodi Media adverteerders de mogelijkheid willen geven om Utrechters te bereiken via een gratis krant – maar het niet rendabel achten om het Stadsblad te blijven uitgeven – gaan ze aan hun klanten advertentieruimte aanbieden in DUIC.

Het Stadsblad kwam wekelijks uit en die periodieke publicatie willen DPG en Rodi blijven aanbieden. Daarom heeft DUIC besloten om elke week te verschijnen in plaatse van twee keer per maand. De DUIC krant wordt al jaren gedrukt bij Rodi en zodoende heeft die partij ook belang bij de wekelijkse drukorder.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.