NVJ compleet lid

— vrijdag 21 september 2012, 10:07 | 0 reacties, praat mee

OR HDC Media naar Ondernemingskamer

De ondernemingsraad (OR) van HDC Media heeft een verzoekschrift bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam ingediend. HDC Media is als uitgever van regionale kranten onderdeel van Telegraaf Media Groep (TMG). HDC zit in een fusietraject met TMG-dochter HC, verantwoordelijk voor de huis-aan-huiskranten van het concern. De kwestie spitst zich toe op de vraag wie na de integratie van HDC Media met HC de zeggenschap krijgt over inhoud en inkomsten van alle kranten en weekbladen. De OR vindt dat de aansturing door HDC Media moet gebeuren, schreef de raad vijf maanden geleden in een advies aan de directie. Laatste wijziging: 21 september 2012, 12:11

Bijzonder is de positie van Dichtbij, het lokale nieuwsplatform dat sinds vorig jaar samenwerkt met HC. Sinds kort verschijnt Dichtbij tevens als weekkrant in Rotterdam, Utrecht en Zoetermeer. Ook Dichtbij moet onder de paraplu komen van HDC, adviseert de OR.
“Er moeten duidelijke financiële afspraken komen voor het verrichten van werkzaamheden van HC- en HDC-medewerkers voor Dichtbij”, laat voorzitter Michiel van den Busken weten. “Als HDC en HC content leveren voor een andere werkmaatschappij, Dichtbij, dan zal dat verrekend moeten worden.”

De gang naar de Ondernemingskamer is bedoeld om druk op de ketel te zetten. De OR wacht vijf maanden na dato nog steeds op antwoord van de directive, zegt Van den Busken. Op de achtergrond speelt tevens mee dat de directie wel de OR van HC maar niet die van HDC inlichtte over het veranderen van de naam van weekkranten in Rotterdam, Utrecht en Zoetermeer in Dichtbij.
Van den Busken: “Daarin hadden we gekend moeten worden. Vandaar dat we even onze tanden laten zien.” Maandag vindt overleg plaats tussen de betrokken partijen.

Hoofdredacteur Bart Brouwers (Dichtbij) reageert verbaasd op de uitspraken van de OR-voorzitter. “Dichtbij staat los van HDC. Wij vormen onderdeel van een ander cluster binnen TMG.” Geen goed woord heeft Brouwers over het inschakelen van de Ondernemingskamer. “De OR had andere wegen kunnen bewandelen.”
Van den Busken kaatst de bal terug. “Brouwers kan zeggen wat hij wil. Dichtbij vormde de digitale samenwerkingspoot van HC. HC wordt samengevoegd met HDC, dus is er een relatie.”

Bekijk meer van

TMG

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.