data als kans

— maandag 22 juni 2015, 08:50 | 0 reacties, praat mee

Egypte vraagt om uitlevering journalist Al-Jazeera

Egypte heeft Duitsland om de uitlevering gevraagd van Ahmed Mansour, de journalist van Al-Jazeera die zaterdag in Berlijn is gearresteerd. Dat meldt zijn werkgever. Duitsland hield de journalist aan op een vliegveld in Berlijn naar aanleiding van een internationaal arrestatiebevel. Laatste wijziging: 22 juni 2015, 15:54

Mansour, die de Egyptische en de Britse nationaliteit heeft, is vorig jaar in Caïro bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar. Hij zou in 2011 een advocaat hebben gemarteld op het Tahrir-plein. Mansour heeft de beschuldiging altijd ontkend.

Mansour laat in een video weten het te betreuren dat Duitsland zich als ‘helper van het Egyptische regime’ gedraagt. De arrestatie zou volgens het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ) politiek gemotiveerd zijn om Al-Jazeera door het slijk te halen. Meer dan 25.000 mensen hebben al een petitie ondertekend waarin om zijn vrijlating wordt gevraagd.

Bekijk meer van

Egypte Al-Jazeera Ahmed Mansour

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.