— vrijdag 4 juli 2014, 13:41

Egypte ontvangt Nederlandse journalisten

De NVJ en het Genootschap van Hoofdredacteuren zijn dinsdag om 13 uur welkom bij de Egyptische ambassade in Den Haag om de situatie van de veroordeelde journalisten in Egypte te bespreken. De beide organisaties boden vrijdag een brief (.pdf) aan bij de ambassade. Een medewerkster van de ambassade nam die door het hek aan. Onder andere de Nederlandse journaliste Rena Netjes werd bij verstek tot 10 jaar veroordeeld.

Namens de NVJ bood voorzitter Marjan Enzlin de brief aan. Daarin wordt de bezorgdheid van de NVJ en het Genootschap overgebracht over de onder druk staande persvrijheid in Egypte.

Namens de beroepsorganisaties waren ook enkele bestuursleden en algemeen secretaris Thomas Bruning aanwezig. Zie ook de foto’s die Serge Ligtenberg maakte:

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.