Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 31 mei 2017, 15:11 | 0 reacties, praat mee

Egypte blokkeert toegang tot diverse nieuwssites

Flickr CC BY-SA 2.0 / Ahmed Hammoud

De websites van Al-Jazeera, HuffPost Arabi, de onafhankelijke nieuwssite Mada Masr en 18 andere zijn in Egypte niet meer te bezoeken. Dat maakte de door de staat gerunde nieuwsdienst Mena vorige week bekend. De toegang tot de websites is geblokkeerd omdat de sites volgens Mena leugens verspreiden en terrorisme steunen. Daags na de bekendmaking was ook de financiële nieuwssite Al-Borsa niet meer te bezoeken in Egypte.

Een aantal vertegenwoordigers van geblokkeerde websites gaat donderdag gezamenlijk een klacht indienen bij de openbaar aanklager in het land. Zij kwamen maandag samen op het kantoor van de eveneens geblokkeerde nieuwssite Al-Bedaiah om te overleggen. Naast de al genoemde sites zijn ook de lokale sites Misr al-Arabiya, Daily News Egypt, Al-Mesryoon en Moheet niet meer te bezoeken vanuit Egypte. Meer bij Mada Masr

Bekijk meer van

Recht Egypte

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.