— dinsdag 23 april 2013, 09:19

‘Egeria breidt macht binnen NRC uit’

De ondernemingsraad van NRC Media is volgens de Volkskrant 'ontstemd' over een uitbreiding van de macht binnen het bedrijf door investeerder Egeria. De eigenaar heeft vorige maand twee extra commissarissen benoemd, waarvan er een Derk Sauer vervangt als president-commissaris. Sauer stelt die taken neer te leggen vanwege een volle agenda, niet omdat er een conflict zou zijn. De ondernemingsraad wijst op afspraken die Egeria maakte bij de overname van NRC Media van uitgeverij De Persgroep. Daarin werd besloten dat de werknemerscommissaris bij stakende stemmen de doorslag zou geven, maar inmiddels zijn drie van de zes commissarissen loyaal aan Egeria. Dit jaar gaat de winst van NRC Media (5,5 miljoen over 2012) naar de reserves. In het jaar ervoor nam Egeria een dividendsuitkering van 12,5 miljoen, terwijl de winst in 2011 net 4,5 miljoen bedroeg. Dat kwam de investeerder op de nodige kritiek te staan.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.