banner festival 23

— donderdag 16 februari 2023, 10:41 | 0 reacties, praat mee

Eerlijke betaling graag en weg met ongewenst gedrag: dat is de blijvende boodschap van Vrouw & Media

Een panel van Vrouw en Media in 2022, over geld, onderhandelen en gelijke betaling - © Iris Hendriks

Onderbetaling en ongewenst gedrag op de redactievloer. Deze kwesties spelen niet alleen nu maar ook al in de jaren 80 toen Stichting Vrouw & Media werd opgericht. Het verhaal van de eerste twintig jaar staat vanaf vandaag op de site (pdf) van Stichting Vrouw & Media. Laatste wijziging: 21 februari 2023, 10:40

Maria Hendriks, een van de oprichtsters in 1982 stelde het document (pdf) samen. Agnes Koerts, de eerste voorzitter, kreeg op het 40-jarig jubileumfeest afgelopen jaar zoveel vragen dat zij, Maria Hendriks en mede-oprichtster Suzanne Baart besloten, dat mediavrouwen van nu kennis moeten hebben van de geschiedenis.

De grootste ontdekking van deze zoektocht is volgens Koerts: ‘We hebben veel gedaan om de diversiteit te vergroten. En we boekten resultaten. We hielden een kantoor draaiende, onderhandelden, lobbyden, trokken de aandacht met symposia en prijzen. En dat allemaal naast onze fulltime banen bij de krant.

Ons werk heeft zeker wat in gang gezet. Er werken bijvoorbeeld meer vrouwen in de journalistiek, ook vrouwen met kinderen. Vrouw & Media begon met collectieve acties maar de huidige stichting richt zich meer op individuele steun. Ons advies: zet meer in op gezamenlijke belangenbehartiging en doe dat zo luid mogelijk’, aldus Koerts.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.