training eu starters

— vrijdag 7 februari 2020, 09:51 | 1 reactie, praat mee

Een bijzondere samenwerking tussen journalist en schrijver

In de rubriek De Schepping schrijven journalisten zelf iets over de totstandkoming van een boek. Deze keer journalist Aad Wagenaar over het boek ‘Wan Bon. Een ongewone ontdekkingsreis door het Suriname van toen en nu’ van Isabel van Boetzelaer. Het duo maakte een roadtrip langs de meest memorabele plekken van Wagenaars Surinaamse lotgevallen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Kees Schaepman, 9 maart 2020, 14:20

Even dacht ik dat het ironie was, maar dat blijkt niet het geval. Aad Wagenaar zwaait zonder een woord van kritiek lof toe aan Izabel van Boetzelaer, auteur van het boek ‘Oorlogsouders’. Een boek dat een orkaan van verontwaardiging en beschuldigingen van geschiedvervalsing opriep omdat zij haar familie en met name haar vader, Willem baron van Boetzelaer, van een opgeschoond verleden voorzag.  Terwijl haar vader in 1940 als vrijwilliger bij de Waffen-SS deelnam aan de vernietigingsoorlog in Oost-Europa. Later werkte hij in Den Haag als lid van de Sicherheitspolizei mee aan het opsporen en arresteren van ondergedoken Joden en verzetsmensen. Ik vind het stukje van Aad Wagenaar daarmee eerlijk gezegd nogal pijnlijk.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.