word studentlid

— maandag 23 oktober 2017, 08:36 | 0 reacties, praat mee

Duizenden inwoners Malta demonstreren na dood journaliste

Duizenden inwoners Malta demonstreren na dood journaliste
© ANP

Duizenden mensen hebben op Malta deelgenomen aan een protestmars vanwege de dood van onderzoeksjournaliste Daphne Caruana Galizia. Zij werd afgelopen maandag gedood door een autobom. Wie achter de moord zit is nog steeds onduidelijk. Laatste wijziging: 23 oktober 2017, 09:52

Vanwege de herdenking hadden alle zeven zondagskranten op Malta een zwarte voorpagina en in witte letters de tekst: “De pen overwint angst”.

Tijdens de herdenking werden bloemen neergelegd bij een monument voor de vermoorde journaliste in de hoofdstad Valletta. Aan de demonstratie deed ook journalistenorganisatie Reporters Zonder Grenzen mee. “De moordenaars wilden haar tot zwijgen brengen, ze willen ons tot zwijgen brengen. Maar ze zullen geen minuut zwijgen hebben”, zei directeur Christophe Deloire.

Bij de herdenking waren verder verschillende vooraanstaande politici aanwezig. Grote afwezigen waren echter de premier van Malta, Joseph Muscat, en de voornaamste oppositieleider in het parlement Adrian Delia. Beiden zijn door Caruana Galizia beschuldigd van corruptie. Zij beschuldigde ook medewerkers van Muscat van het exploiteren van buitenlandse brievenbusfirma’s.

Opvallend is dat de regering van Malta een miljoen euro beloning heeft uitgeloofd en bescherming biedt aan degene die informatie heeft over de moord en informatie geeft die kan leiden naar de verantwoordelijke voor de moord. In een verklaring is te lezen dat het gaat om een “buitengewoon belangrijk geval”. En “de regering is volledig toegewijd aan het oplossen van de moord”. Meer bij RTL Nieuws / NOS / de Volkskrant / The Guardian

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.