— donderdag 4 april 2019, 15:45 | 0 reacties, praat mee

Drieluik over de macht van de familie Murdoch

© The New York Times magazine

Geen mediafamilie is machtiger dan de familie van mediatycoon Rupert Murdoch. Wat 60 jaar geleden begon met een lokale krant die hij erfde van zijn vader groeide uit tot een internationaal imperium dat leiders kan maken en breken. The New York Times Magazine heeft nu een prachtige longread gemaakt over de familie: Planet Murdoch.

Het is recentelijk al de tweede publicatie met betrekking tot Murdoch. Vorige maand nam The New Yorker Fox News van Murdoch onder de loep en diens banden met het Witte Huis.

The New York Times Magazine heeft voor dit drieluik in zes maanden tijd 150 interviews gehouden op drie continenten. Velen wilden alleen maar anoniem hun verhaal vertellen, uit angst voor represailles.

Het drieluik beschrijft hoe de macht van Murdoch de politiek en de media heeft gevormd in de Verenigde Staten, Europa en Australië. Opvallende details zijn onder andere dat Murdoch vorig jaar in kritieke toestand in het ziekenhuis lag na een val en er vervolgens een machtsstrijd ontstond tussen zijn kinderen en hoe Rupert Murdoch de opkomst van Donald Trump tot president orkestreerde.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.