festival journalistiek nvj 2022

— woensdag 19 januari 2022, 13:55 | 1 reactie, praat mee

DPG Media ontvangt 500 reacties voor traineeship divers talent

Een kantoor van DPG Media in Hoofddorp. Het bedrijf belooft onder het zogeheten Charter Diversiteit te ijveren voor meer diversiteit en inclusiviteit op de bedrijfsvloer en in uitingen - © ANP

De zoektocht naar divers journalistiek talent van DPG Media heeft meer dan vijfhonderd aanmeldingen opgeleverd. Van de 500 personen die zich hebben aangemeld voor een speciaal traineeship-programma van de uitgeverij, zijn er 28 uitgenodigd om deel te nemen aan een selectiedag. Laatste wijziging: 19 januari 2022, 13:57

Dat meldt Nadia Schiernecker, projectmanager talent bij DPG Media, op LinkedIn. In het bericht noemt ze de hoeveelheid aanmeldingen overweldigend.

Het traineeship is bedoeld om redacties binnen de uitgeverij diverser te maken. DPG Media beloofde in oktober al meer inspanningen te gaan leveren op dat vlak. De uitgeverij ondertekende die maand het zogeheten Charter Diversiteit, een belofte om de thema’s diversiteit en inclusie op de bedrijfsvloer concreet aan te pakken.

Met het programma krijgen de personen die uiteindelijk worden gekozen een interne opleiding. De uitverkorenen, in principe mensen van buiten de journalistiek, worden in een periode van vijf maanden klaargestoomd voor het vak. Uitgever DPG Media richt zich op zowel vakinhoudelijke skills als persoonlijke ontwikkeling onder begeleiding van een mentor en een buddy.

Bekijk meer van

DPG Media

Praat mee

1 reactie

Bert van Hijfte, 20 januari 2022, 12:23

Rijkelijk laat, maar toch. Wellicht is er nu meer aandacht voor de bedrijfscultuur van DPG en hoe die veel divers talent na een tijd alsnog doet besluiten te vertrekken. De subtiliteit van de boodschappen van de heersende (bedrijf-)cultuur wordt vaak niet onderkent en kennis hoe ‘anderen’ die cultuur percipiëren is vaak erg gering waardoor signalen niet worden opgevangen of begrepen met ongemak en vaak vroegtijdig vertrek als gevolg. Hopelijk zijn degene die die de interne opleiding verzorgen en de mentor en buddy zich daarvan bewust om de kans van slagen groter te maken.

de waag

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.