— maandag 28 juni 2021, 09:25 | 0 reacties, praat mee

DPG Media en Groupe Rossel nemen RTL België over

© DPG Media

In Nederland kreeg DPG Media het niet voor elkaar om RTL over te nemen, maar in België is het wel gelukt. DPG Media en Groupe Rossel kopen samen de Franstalige radio- en televisiegroep RTL België. Met de overname is een bedrag van 250 miljoen euro gemoeid, aldus zakenkrant De Tijd.

De Europese radio- en televisiegroep RTL zette de Belgische en Nederlandse activiteiten drie maanden geleden in de etalage. De verkoop van RTL België is de derde deal van de RTL-groep in enkele weken tijd. In Frankrijk krijgen de Franse multinational Bouygues en zijn televisiedochter TF1 krijgen 30 procent van de RTL-dochter M6 in handen. DPG werd eerder ook gelinkt aan een overname van RTL Nederland, maar hier greep het mediaconcern mis. De Nederlandse tak van RTL ging uiteindelijk samen met mediabedrijf Talpa van mediamagnaat John de Mol..

Dankzij de overname leggen de twee bieders de hand op de televisiezenders RTL-TVi, Club RTL en Plug RTL en de radiostations Bel RTL, Radio Contact en Mint. Ook de streamingdienst RTL Play en de nieuwssite RTLInfo.be maken er deel van uit. RTL België is de Franstalige marktleider in televisie en radio. De tv-zenders van de groep hadden vorig jaar een gecombineerd marktaandeel van 36,1 procent, tegenover 34,5 procent in 2019.

De overname moet nog wel worden goedgekeurd. Meer bij De Tijd

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.