— woensdag 14 oktober 2020, 09:23 | 0 reacties, praat mee

Doodsbedreiging John van den Heuvel: OM niet-ontvankelijk door vormfout

ANP

De man die misdaadjournalist John van den Heuvel met de dood zou hebben bedreigd, wordt vanwege een vormfout daar niet voor vervolgd. Het Openbaar Ministerie werd dinsdag niet-ontvankelijk verklaard door de rechtbank Haarlem. Van den Heuvel noemde de gemaakte fout "een beetje slordig".

De man werd gearresteerd in Duitsland, maar bij het uitleveringsverzoek verzuimde het OM de doodsbedreiging aan de Duitse autoriteiten door te geven.

“Dus hij mag hier niet voor veroordeeld worden. Een beetje slordig. Aan de andere kant is het belangrijk dat hij voor het zwaarste delict wel vervolgd wordt”, aldus Van den Heuvel in RTL Boulevard.

De 29-jarige verdachte is aangeklaagd voor het naar Turkije meenemen van zijn kind. Van den Heuvel schonk in zijn RTL-programma ‘Ontvoerd’ aandacht aan de zaak, waarna de verdachte de doodsbedreiging zou hebben gedaan. Hij zou ook een jeugdzorgmedewerker hebben bedreigd. Meer bij RTL Nieuws

Bekijk meer van

John van den Heuvel

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.