website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Dominique van der Heyde nieuwe chef Haagse redactie NOS

Lars Pasveer — Geplaatst op dinsdag 29 mei 2018, 12:01

Dominique van der Heyde op de redactie van Nieuwsuur | Sander Koning / ANP

Dominique van der Heyde op de redactie van Nieuwsuur | Sander Koning / ANP

Nieuws Politiek verslaggever Dominique van der Heyde wordt met ingang van september de nieuwe chef van de Haagse redactie van NOS Nieuws. Ze volgt Bram Schilham op die leiding gaat geven aan de Eindredactie Televisie.

Schilham trad in 2012 aan. Van der Heyde vergelijkt de overgang met voetbal. “Als spits kan je scoren en genieten van de dagelijkse spanning en hectiek. Dat heb ik jarenlang gedaan als politiek duider voor het NOS Journaal en Nieuwsuur. Nu krijg ik de kans om het NOS-team in Den Haag te gaan coachen en aanvoeren vanaf de zijlijn. Mooier kan niet”, aldus Van der Heyde.

Ze begon na een studie politicologie in 1996 bij de NOS. In 2002 begon ze bij de NOS-redactie in Den Haag, als parlementair verslaggever en commentator. Hoofdredacteur Joost Oranje (Nieuwsuur) noemt Van der Heyde de afgelopen jaren een baken waar het ging om duiding.

“Dat ze nu een nieuwe stap maakt naar een leidinggevende functie is begrijpelijk, maar we zullen haar in haar huidige rol missen. Al zal ze als chef van de Haagse redactie gelukkig ook betrokken blijven bij Nieuwsuur”, aldus Oranje. Meer bij NOS

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.