word studentlid

— donderdag 5 maart 2015, 12:52 | 0 reacties, praat mee

Doek valt mogelijk voor NPO Radio 6

Doek valt mogelijk voor NPO Radio 6

Het bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft het voornemen om NPO Radio 6 per 1 januari 2016 op te heffen. Het 'voorgenomen besluit' is bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst met medewerkers van de zender. VPRO's 3voor12 meldt dat de NPO "bezuinigingen en toegenomen concurrentie in het aanbod" als argumenten voor de opheffing aandraagt. De zender (die niet op FM maar via internet, kabel en digitale radio uitzendt) groeit te weinig en blijft al jaren stabiel met 0.3 luistertijdaandeel. Laatste wijziging: 27 maart 2015, 17:08

“Het behaalt daarmee niet de impact die de investering in een landelijke publieke zender ook in de toekomst rechtvaardigt”, aldus de NPO.

De zender kost tussen 2,5 en 3 miljoen euro op jaarbasis voor wekelijks 150.000 tot 200.000 luisteraars. Op de website van NPO Radio 6 wordt inmiddels ook over het opheffingsplan bericht:

De komende tijd gaat NPO met de omroepen de plannen voor R6 verder bespreken en zorgvuldig kijken hoe zoveel mogelijk medewerkers een andere passende plek binnen de publieke omroep kunnen krijgen.”

De medewerkers noemen de voorgenomen plannen een enorme teleurstelling.

Het voornemen om te stoppen met Radio 6 is de eerste in een reeks van maatregelen. De NPO is bezig met het schrijven van een beleidsplan voor 2016-2020. De publieke omroep wil het doen met minder kanalen, websites en apps.

Bekijk meer van

NPO Radio 6 NPO

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.