Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 14 november 2008, 09:02 | 0 reacties, praat mee

Toekomst Concertzender onzeker

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) staakt per 1 januari 2009 de financiering van de Concertzender. Het besluit van NPO's Raad van Bestuur maakte de zender zelf bekend. Volgens Ruurd Bierman, voorzitter van Stichting Concertzender Nederland, vindt de NPO de zender niet meer passen "in het bestel waar toegankelijkheid en herkenbaarheid tegenwoordig zo in de smaak zijn." Een zender die zich richt op de 'serieuze muziek' is niet langer welkom, stelt Bierman. Sinds duidelijk werd dat de toekomst van de Concertzender op de tocht stond, werd via internet en daarbuiten actie gevoerd voor het behoud van de zender, die sinds 1982 in de lucht is. De zender wil een poging doen zonder steun van de NPO voort te gaan "hoewel de radiozender een publieke zender bij uitstek is". Op dit moment beschikt de zender over 6000 donateurs en 125 vrijwilligers.

Bekijk meer van

NPO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.